Knack II

Jag missade (läs struntade) helt första Knack. Om en ska tro recensionerna på det spelet gjorde jag helt rätt. Däremot blev jag lite sugen på tvåan. Jag förväntande mig ett ganska lättsamt småunderhållande spel med lite plattformshoppande och lite action. Jag fick vad jag förväntade mig. Knack II bjuder inte på några som helst nyheter. Däremot blev jag extremt sugen på att spela mer av God of War-spelen. Anledningen är enkel. Knack II känns som ett snällare och fattigare God of War nämligen. Det är låsa kameravinklar, massa upprepande strider med massa enformigt tryckandes på knappar. Däremellan bjuds på små pussel och massa plattformshoppande. Stundtals är det riktigt bra men snabbt bryts illusionen och de tråkiga sterila miljöerna gör sig påminda och gång på gång avslöjar sig kontrollen att vara allt annat än tajt. Spelet har visserligen utvecklats för en yngre målgrupp men även barn förtjänar en bra kontroll. Speciellt när vissa delar av plattformandet kan vara utmanande.

Variationen blir bättre i takt med att en får nya förmågor men överlag är det ganska enformigt. Det som gör att Knack II ändå sticker ut lite är att våran hjälte hela tiden skiftar i storlek. Det gör variationen lite bättre och vissa banor ganska kul.

Det finns en story som driver spelet framåt också. Från att vara väldigt fjantig till att faktiskt försöka säga oss någonting. Synd bara att de svenska rösterna som jag tvingas utstå är riktigt kass. Det har inte lagts ned mycket tid på översättning och även om mycket gör att översätta rakt av blir det här uppenbart dåligt. Visst kan en översätta fraser som ”Let’s go” med ”Nu går vi” men i sammanhanget hade det nog vart mer passande med ”Kom igen”. Småsaker att störa sig på men likväl.

Större problem att störa sig på är att spelet är buggigt. Det mest uppenbara inträffade när spelet vägrade ladda nästa filmklipp och jag var tvungen att starta om spelet för att komma vidare. Tack och lov så är sparpunkterna snälla så det var inte mycket jag behövde spela om.

Knack II fick mig att vilja spela God of War. Jag borde kanske ha gjort det istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *