Adrift

Adrift (ADR1FT) börjar när allt redan gått åt helvetet. På något annat sätt är det svårt att se på saken när en plötsligt befinner sig långt ovanför jordens yta och rymdbasen är ett enda stort vrak. Tacksam för det lilla så har en ju i alla fall rymddräkten på men inte heller den mår vidare bra.

Detta är förutsättningarna när spelet startat. Det gäller från början att bara överleva. Det är lättare sagt än gjort då syret går åt riktig fort. Till en början. Spelet byter ganska fort skepnad från kampen för överlevnad till ren utforskning. Det finns tack och lov väldigt mycket som fortfarande fungerar på basen så sakta men säkert så kan en förbereda sig för att rädda sig själv samtidigt som en reparerar dräktens funktioner.

Det är också under utforskningen som spelet förlorar mycket av njutningen då det är väldigr lätt att tappa riktning. Spelet är också stundtals riktigt usel på att visa vägen medan det andra gånger är övertydlig. Värst är det att spelet visar vägen även när det finns saker en missat att aktivera och då blev jag helt vilsen då spelet inte visar vad, var eller när jag missade något. Det blir utforskningen på riktigt och många korridorer att ta sig fram igenom.

Trots bristerna kan jag inte låta bli att tycka om upplevelsen. Det är ett otroligt vackert spel och att sväva mellan vrakdelarna medan jordens finns där borta som en dröm är underbart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *