Homtom S9 Pro

Telefoner har under andra halvan av 2017 blivit allt mer lika varandra i både utseende och produktionsnamn. Homtom hoppade på tåget med att göra en Samsung S8-kopia med sin egna S8. Tack och lov så sticker deras S9 ut lite mer från mängden. Kvar är dock displayen på 5.99″ med sin 18:9 bredd. Skärmen är alltså dubbelt så lång som den är bred. Detta har blivit mer eller mindre standard under de senaste månaderna. Vad som däremot sticker ut är telefonens baksida. Baksidan på min modell är helt i silver och fungerar nästan som en spegel. Färgerna svart och blå finns också om en inte vill sticka ut för mycket.

Telefonen kostar i skrivandets stund ca 1400 kronor.

Som sagt, skärmen är en så kallad 18:9 skärm på nästan 6″ med upplösningen 1440 x 720 pixlar. Det gör att det inte är riktigt full-HD men ganska nära och inget som jag tycker stör. Skärmen är en IPS-typ med bra färgåtergiving och tillräckligt känslig för vardagligt bruk.

Telefonens ram är gjord i metall och även om jag inte vet vilken sorts metall så känns bygget riktigt stabilt då telefonen inte har några som helst tendenser att böja sig under tryck. Telefonen väger också ganska mycket med en vikt på över 200 gram. Det gör att telefonen kan kännas ganska tung men det vänjer sig en vid ganska snabbt. Längst den vänstra sidan hittar vi power-knappen och volymknapparna. De flesta telefoner har dessa knappar på den andra sidan vilket gör att det kan kännas ovant i början. På den sidan hittar vi istället luckan för SIM-kortet. En kan ha två stycker macro-SIM-kort eller ett SIM-kort och ett micro-SD-kort i. På telefonens undersida hittar vi det något föråldrade micro-USB kontakten för dataöverföring och laddning. Här finns också mikrofån och en monohögtalare. På ovansidan sitter hörlursuttag. Framsidan domineras av skärmen. Över skärmen finns de vanliga sensorerna och högtalare men inget mer. Kameran är nämligen nedflyttad till en plats under skärmen. Här hittar vi också en fingeravtrycksläsare som fungerar bra men inte är den kvickaste. På telefonens baksida hittar vi en dubbel uppsättning kameror och inget mer förutom Homtoms logga.

I telefonen hittar vi en del hårdvara som börjar bli ganska standard på kinesiska telefoner i den här prisklassen. Processorn är en octa core med modellnamnet MTK6750T. Den är klockad i 1.5GHz och orkar med det mesta som jag utsätter den för. Vi finner också 4GB ROM och 64GB RAM under skalet. Telefonen har stöd för de typiska nätverksbanden (länk under texten). Telefonens kameror på baksidan är 16MP och 5MP. Den på fronten är 13MP. Batteriet är på ca 4000mAh och räcker mer än väl för en dags tung användning.

Tyvärr verkar kamerorna på baksidan bara kallas dubbel i form av utseende. Inget i telefonens mjukvara skvallrar om att både kamerorna används. Det finns ett läge som gör en cirkel i kortet där allt innanför är skarpt och det utanför är suddigt. Detta behövs dock inte två kameror för då jag sett detta med andra telefoner med enkelkamera. Dessutom blir det mer ofta dåligt än bra. De vanliga korten blir dock helt ok i bra ljus men så fort ljuset blir lite sämre så får kamerorna det svårt att hänga med. Detta gäller både kamerorna på bak- och framsidan. Men för sociala medier så duger det alldeles utmärkt.

Operativsystemet är Android 7.0. En uppdatering har jag fått på ca 3 veckor så någon form av support verkar Homtom ha. Detta är annars inget en kan ta för givet med telefoner från mindre tillverkare.

Utöver att telefonen är något tung, har något vassa kanter och att kamerorna inte är det bästa så är det här en bra telefon. Den klarar det mesta i form av sociala medier, bildredigering och spel utan problem.

HOTBlogg rekommenderar!

Gearbest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *