UHANS Max 2

I ett dygn har den här telefonen legat på laddning utan att den har den minsta tendens att starta. Så har det inte alltid varit men så är det nu och därför avråder jag alla att köpa den här modellen trots att det kan verka frestande. Uhans Max 2 erbjuder nämligen härliga specifikationer för ett riktigt bra pris. Men hur bra det än är på pappret så hjälper det inte när telefonen inte vill fungera. Just nu är det en snygg svart massa utan någon som helst funktion. Men om vi ska bortse från detta ett tag och titta på hur telefonen var när den väl fungerade så finns det en del varningssignaler här också.

Men vi börjar från början. Telefonen bjuder på en riktigt läcker skärm i full HD på en 6.44 tums yta. Över skärmen har vi selfie-kamerorna (ja det är 2 stycken) på 13 och 2 mp och de vanligaste sensorerna. Under hittar fingeravtrycksläsaren. På telefonens ovansida finns 3.5 mm jacket. På den högra sidan hittar vi power-knappen och volymknapparna tillsammans med luckan för sim-kortet. Telefonen har plats för 2 stycken sim-kort alternativt ett sim-kort och ett micro-SD-kort. På undersidan hittar vi micro-USB och högtalare. På telefonens baksida finns ytterligare 2 stycken kameror med 13 och 2 mp. Telefonen är gjord i någon sorts av metall.

Inuti telefonen är det mindre roligt. Vi hittar en processorn MTK6750T som är klockad på 1.5GHz. Det är en åtta kärnig processor som inte är den snabbaste men klarar av det mesta. Detta tillsammans med grafikprocessorn Mali-T860 gör att telefonen klarar av det flesta spel men inte alltid på högsta inställningarna. Vardagliga sysslor som sociala medier klarar den dock utmärkt. Tyvärr så var jag tvungen att förlita mig nästan uteslutande på mobildata då wifi-signalen hela tiden kopplade ned och när den väl var uppkopplad var både ned- och uppladdningshastigheten riktigt usel.

Vi finner också 64 GB minne och 4 GB ram.

Kamerorna är helt värdelösa. Fyra kameror skryter Uhans med men det verkar vara fejk på både fram såsom baksidan. Antigen är det bara 2 kameror eller så är mjukvaran så dålig att de övriga kamerorna är meningslösa. Den lilla ”STLR” effekt vi får är att bilden blir skarp inom en cirkel och oskarp utanför. Vad användingsområdet för detta är (förutom att fotografera appelsiner) står utanför mitt förstånd.

Det får räcka. Det är väldigt svårt att skriva mer om en telefon som inte fungerar.

Finns hos Gearbest.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *